Ugrás a tartalomra Ugrás a menüre
Menu
Domov dôchodcov
Dolné Saliby
Alsószeli idősek
otthona
sm-header-line
header-line
slideshow-line

Történetünk

Intézményünk, az Idősek Otthona Alószeliben, a Galántai járásban található. Az intézmény fenntartója Alsószeli község, maga az épület a főúttól elzárva, csendes környezetben található. 

Az Idősek Otthona 1984-ben került átadásra, akkor még mint Gondozószolgálati Központ – 12 férőhellyel. Mivel minden igényelt szociális szolgáltatást nem lehetett ily módon megoldani, sor került az intézmény bővítésére – a hozzáépítésre.

Bejárat

1989-ben adták át az új épületszárnyat, s akkortól fogva az intézmény már 42 férőhellyel működött Idősek Otthonaként, komplex szolgáltatást biztosítva az idősebb emberek számára. Területéhez tartozik a rendezett zöldterülettel, nyári pihenőhellyel otthonossá és esztétikussá alakított udvar, valamint a nagy kert.

Bejárat

Ez a létesítmény lakosai számára egészéves ott-tartózkodást biztosító Szociális Otthon, melynek kapacitását az EU támogatásával 58 férőhelyesre bővítettük. A lakosok egy-, két-, háromágyas, összkomfortos szobákban laknak. Az intézet nagy előnye, hogy az újonnan kialakított épületrész teljes mértékben a lakók igényeihez igazított, akadálymentesített, ugyanúgy, mint az épület közvetlen környéke.

Rólunk

Naptár

Ke Sze Csü Szo Va
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
foto-static

Alsószeli idősek otthona

Az idősek otthona a galántai járásban, Alsószeli községben található. Az intézmény a falu sorházas területű, csendes környezetben fekvő lakóházai közé épült be.
A 12 férőhelyes idősek otthonát 1984-ben helyezték üzembe. Mivel ebben a formában nem lehetett minden szociális szolgáltatást biztosítani, szükségessé vált a helyiségek bővítése - egy bővítmény építése. A bővítményt 1989-ben helyezték üzembe 42 férőhellyel. Azóta a létesítmény idősek otthonaként működik, és átfogó ellátást nyújt az idősek számára. A telephelyhez tartozik egy parkosított udvar is, nyári pihenővel és egy nagy kerttel. A létesítmény egész évben működik, kapacitása később - az EU segítségével - 2007-ben 58 férőhelyre bővült. A lakókat egy-, két- és háromágyas szobákban helyezik el. Nagy előnye, hogy az újonnan épült rész közvetlenül az idősek otthona igényeihez lett kialakítva, és teljesen akadálymentesített, valamint az épület közvetlen környezete is.

Hol talál minket

felfelé